Freja skind - Siden 1986 - Butik i Silkeborg og Aalborg

Byttefrist: 14 dage fra modtagelse
Længere frist kan aftales vedr. gaver.
Julegaver: Byttefrist d.15 Jan 2024 - Skriv "julegave" i kommentarfeltet v.betaling

Leveringstid : Juletravlhed 
Vi løber så hurtigt vi kan :-)
Forvent 2-5 hverdages leveringstid

Gratis fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

Søg i artikler

Handske guide: Den eneste guide til læderhandsker du behøver

Læderhandsker har eksisteret i århundreder og er stadig et populært vintertilbehør. Men med så mange forskellige skindhandsker kan det være svært at vide, hvordan man vælger det rigtige par læderhandsker. Denne guide vil hjælpe dig med at navigere gennem de forskellige lædertyper, handskefor og pleje for at finde de perfekte handsker til dig.

Der er mange beslutninger, der skal træffes for at købe det perfekte par læderhandsker, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Heldigvis vil denne artikel fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om at vælge det rigtige par til enhver lejlighed!

Hvilke skindhandsker skal du vælge?

Dette spørgsmål kan være svært at besvare, fordi der findes så mange forskellige typer læderhandsker på markedet. Den bedste måde at beslutte, hvilken type handsker du skal købe, er at tænke over, hvad du vil bruge dem til.

Hvis du har brug for et par handsker til almindelig brug, f.eks. til at gå ud i kulden eller køre bil, er fingerhandsker den bedste løsning. De fås i en række forskellige læder, farver og stilarter, og de fleste har et for, der holder dine hænder varme.

Hvis du har brug for handsker specielt til kørsel, skal du kigge efter handsker af tyndt læder med et hul på håndryggen for bedre greb. Kørehandsker fås også i mange forskellige farver og stilarter, så de passer til dit tøj.

Hvis du har brug for handsker til at holde dine hænder varme, kan du købe et par luffer. De har et tykkere for end andre typer handsker og vil holde dine hænder varme i koldt vejr.

Er du i tvivl om, hvilken størrelse handsker du skal bruge, kan du læse vores handske størrelsesguide.

De 3 vigtigste handsketyper

Læderhandsker findes i mange forskellige farver og stilarter, og en af de beslutninger, du skal træffe, er, hvilken funktion handskerne skal have. Der findes tre hovedtyper: fingerhandsker, kørehandsker og skindluffer.

Fingerhandsker er den mest alsidige type og kan bruges til mange forskellige lejligheder. De fås i en række forskellige lædertyper og farver og har som regel et foer, der holder hænderne varme. Hvor varmt foret skal være, og hvor slidstærke handskerne skal være afhænger af, hvad du skal bruge læderhandskerne til.

Kørehandsker er beregnet til kørsel og har tyndere eller slet ingen foring. De er lavet af blødt, tyndt læder og har tit huller på knoer og håndryg, for at give mere bevægelsesfrihed og et bedre greb om rattet eller styret. Mange bruger også kørehandsker til at sætte prikken over i'et på outfittet.

Luffer er perfekte til at holde dine hænder varme i koldt vejr. Lufferne er designet til at holde dine hænder og fingre samlet og holde dem varme. De har også et tykkere foer end fingerhandsker og kan derfor bedre holde dine hænder varme. Det største minus ved vanter er, at du ikke har nogen finmotorik, da du kun har tommelfingeren fri.

De forskellige skindtyper

Der findes forskellige typer læder, og hver type har sine egne fordele og ulemper. De tre mest almindelige lædertyper er koskind, hjorteskind og lammeskind.

Koskind er den mest holdbare lædertype og er perfekt til handsker, der skal være robuste og kunne tåle meget slid. Det er også den billigste lædertype.

Hjorteskind er blødere end koskind og er perfekt til handsker, der skal være komfortable. Det er også meget slidstærkt og kan holde i mange år med den rette pleje. Hjorteskind er dog også en af de dyreste lædertyper.

Elg skind er en type hjorteskind, der stammer fra elg. Det er meget slidstærkt, men samtidig blødt og behageligt at have på.

Lammeskind er den blødeste lædertype og også den mest populære. Lammeskind er perfekt til handsker, der skal være behagelige at have på og have god bevægelsesfrihed. Selvom de er bløde og lækre at have på, er lammeskindet stadig utroligt slidstærkt.

Hairsheep er en særlig type lammeskind. Hairsheep læder stammer fra de etiopiske højdedrag, og så er det oftest farvet og garvet i Napoli. Det giver glansfuldt og smørblødt skind, som giver dig virkeligt lækre læderhandsker.

Ruskind er utroligt blødt, men også meget sart. Ruskind bør kun bruges til handsker, der ikke behøver til at være hårdfør og holdbar.

Rulam bruges mest til vanter og luffer, og er i sig selv både inderside og yderside.

Touch-teknologi har også ramt skindhandsker, og nu kan du finde læderhandsker med touch-teknologi, så du kan betjene din smartphone med handsker på.

Valg af handskefoer

Der findes mange forskellige typer af handskefor, men den mest populære er uld. Uld er en naturfiber, der er isolerende og absorberer fugt, hvilket gør det til det perfekte for til handsker. Det vil holde dine hænder varme og tørre i koldt vejr. Perlelam og rulam er det varmeste foer, du kan få til dine handsker eller luffer.

Andre typer foringer omfatter merino, silke, cashmere, primaloft, kaninpels og fleece.

Pleje af skindhandsker

Når du har fundet de helt perfekte læderhandsker, vil du naturligvis gerne have, at de holder så længe som muligt. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre, for at forlænge levetiden på dine skindhandsker.

  • Imprægnér dine læderhandsker, så de bedre afviser vand og smuds - det mindsker behovet for rengøring af handskerne.
  • Opbevar læderhandsker tørt, men ikke for varmt og ikke i direkte sollys, da det udtørrer læderet.
  • Bliver dine handsker våde, må du aldrig vride dem (det ødelægger faconen) eller lægge dem til tørre på radiatoren (det udtørrer læderet og gør handskerne stive).
  • Med jævne mellemrum bør du give dine skindhandsker en lille smule læderbalsam for at holde dem bløde, smidige og mere vandafvisende.
  • Rengør handskerne skånsomt og så sjældent som muligt.

Se alle vores læder pleje produkter 

Categories: Guides