Freja skind - Siden 1986 - Butik i Silkeborg og Aalborg

Byttefrist: 14 dage fra modtagelse
Længere frist kan aftales vedr. gaver.
Julegaver: Byttefrist d.15 Jan 2024 - Skriv "julegave" i kommentarfeltet v.betaling

Leveringstid : Juletravlhed 
Vi løber så hurtigt vi kan :-)
Forvent 2-5 hverdages leveringstid

Gratis fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

Søg i artikler

Freja Skinds guide til læderpleje

Læder er et naturprodukt, der skal behandles med omhu, hvis du vil have det til at holde længe. I denne guide kan du lære, hvordan du rengør og beskytter din læderjakke, -læderhandsker, lædertasker og andre skindprodukter. Følg disse enkle trin, og dit læder vil forblive smukt i mange år fremover!

Vores yndlingsprodukter til læderpleje

Hos Freja Skind har vi tre produkter, som vi synes er fuldstændigt uundværlige til læderpleje, og det er dem, vi primært bruger selv. Så hvis du leder efter en guide til behandling lædetasker eller andre læderprodukter - så er du kommet til det rette sted. 

Freja Skind imprægnering med micro perler

Freja Skind imprægneringsspray med mikroperler er en af vores favoritter. Imprægneringen beskytter overfladen, men lader stadig læderet ånde. Den store fordel ved at imprægnere din nye skindjakke eller læder skuldertaske er, at sprayen gør læderet vandafvisende. Brug imprægneringssprayen på dit nye læderprodukt for at beskytte overfladen og lette rengøringen. Imprægneringen kan bruges til alle slags skind og også tekstiler, så kom i gang med at spraye dine jakker, tasker, bukser og meget andet.

Husk altid at imprægnere udenfor i fri luft

Det er vigtigt, at du ikke står indendørs, når du bruger imprægneringsspray. Så ud i den friske luft med dig. På den anden side, bør du aldrig imprægnere i blæsevejr - og slet ikke i modvind! Imprægneringssprayen smager ikke særligt godt ... har vi hørt! (Vi har heldigvis også lært af vores fejl, og vi kan derfor give dette råd videre til dig.)

Påfør spray i et jævnt fra en afstand på 20-30 cm. Efter imprægneringen er påført, kan du med fordel lade det ny-imprægnerede stå og lufte i 5-10 minutter inden brug. Husk også på, at imprægneringen kun beskytter overfladen og ikke plejer den. For at pleje læderet er du nødt til også at bruge læderbalsam.

Effekt læderbalsam er et must til læderpleje

Læder og skind har brug for pleje og næring. Derfor er læderbalsam helt uundværligt. Vi bruger selv Effekt læderbalsam, der både renser læderets overflade, forstærker farven, holder læderet blødt og forhindrer krakelering, fordi Effekt læderbalsam indeholder alle de næringsstoffer, læderet har brug for.

Vi anbefaler, at du bruger Effekt læderbalsam cirka en gang om året. Er det et læderprodukt, du bruger til hverdag, så to gange årligt. Et nyt produkt behøver først behandling efter 6-12 måneder, men det afhænger igen af, hvor meget du bruger det.

Balsam tilfører næring og pleje til skindet. Læderbalsam er neutral, altså uden farve, men bruger du det, som anbefalet, vil farven på dit læderprodukt holde sig pænere i længere tid. Effekt læderbalsam er et vandbaseret plejeprodukt, som kan bruges til alle slags skind - dog med få undtagelser, som vi kommer ind på senere.

Den bedste læderbalsam

Siden vores første butik åbnede i 1986 har vi prøvet og testet mange forskellige typer læderbalsam, men vores absolutte favorit er og bliver Effekts læderbalsam, som vi efterhånden har forhandlet i mange år.

Hvorfor så det? Fordi det er let og ukompliceret. Vi kan lige så godt være ærlige overfor os selv; hvis ikke det er let, så får vi det ikke gjort.

Du påfører Effekt læderbalsam med en svamp, hvor du i cirkulære bevægelser fordeler produktet på overfladen. Når du har gjort det, er du færdig. Det bliver simpelthen ikke lettere! Produktet trænger ind i skindet, og efter 20-30 minutter er det trængt ind, og overfladen er “tør” igen. Effekt læderbalsam smitter ikke af, og den kan derfor også bruges til bilsæder, lædersofaer og lignende.

Husk! Når du har behandlet med læderbalsam, skal du vente 7-14 dage, inden du må imprægnere læderet. Det er vigtigt, at du altid følger denne rækkefølge; først balsam, derefter imprægnering. Hvis du imprægnerer først, kan balsammen ikke trænge ordentligt ind.

Undtagelser for brug af læderbalsam

Du må ikke bruge læderbalsam eller fedt på ruskind eller nubuck, da det vil forandre overfladen. Disse skind har en åben overflade, og balsammen vil lægge sig som “klatter i overfladen”.

Du skal også være opmærksom lyse farver - især anilin skind i lyse farver. Når du tilfører balsam, vil en lys overflade blive mørkere, selvom balsammen er farveneutral.

Top tip! Balsam er rigtigt godt for skindet, men det kan godt ændre farven en smule. Derfor kan det være en god idé at starte med at behandle et område, der ikke er synligt. Det kan for eksempel være under bunden af tasken eller indvendigt i bunden af ærmet på en jakke. Altså find et sted der ikke ses. Giv et lille område balsam og lad det sidde i et døgn. Herefter kan du vurdere om farven har ændret sig, og dermed om du vil behandle den synlige overflade.

Effekt skindvask til rens og pleje

Du må ALDRIG putte dine skindprodukter i vaskemaskinen. Aldrig nogensinde. Læder kan IKKE tåle maskinvask. Skulle du være uheldig at spilde noget på din bumbag, weekendtaske læder, skindjakke eller lignende, eller ønsker du af en eller anden grund at give et af dine læderprodukter en vask, så er svaret Effekt Skindvask.

Sådan vasker du læder

Herunder er givet nogle forslag til, hvordan man kan anvende EFFEKTIV skindvask

Børst, støvsug eller bank emnet, så løst snavs og støv er borte!

Metode 1: Plet rens.
Benyt den medfølgende svamp og spray EFFEKTIV skindvask på den. Massér den på emnet til det skummer og vask med svamp og skum. Tør overskydende skum af med en ren klud. Tip: Hvis du har en plet på f.eks et ærme, skal du vaske hele ærmet, ikke kun pletten. Dette er for at få en ensartet overflade efterfølgende. Altid vask / rens hele stykker skind.

Metode 2: Vask
Tag en opvaskebalje og hæld cirka en halv flaske EFFEKTIV skindvask deri. Fyld op med lunkent vand, ikke varmt, indtil der er netop nok til at vaske emnet i. Bland vand og EFFEKTIV skindvask sammen, og ”håndvask” emnet forsigtigt afhængigt af hvor sart det er. EFFEKTIV skindvask må ikke skylles ud, da det indeholder nødvendige næringsstoffer for læderet. Er emnet ikke rent nok, skylles i et hold vand med EFFEKTIV skindvask."
EFFEKTIV skindvask ikke bruges forkert. EFFEKTIV skindvask kan fortyndes op til 1:20

Når du er færdig (efter ca. 3 - 4 minutter, det skal ikke være noget langt bad) tager du dét, du har vasket, op og lægger det fladt på et klæde, der kan absorbere vandet. Du må gerne med flad hånd presse vandet ud at jakken eller lign. Og så skal det ellers tørre stille og roligt i stuetemperatur.

Husk, at våde ting kan smitte af på hinanden - tænk over det, når du lægger det, du har vasket til tørre. Tør aldrig skind over direkte varme (det bliver stift som et bræt). Ruskind kan også vaskes. Efter vask børster man skindet let op igen med den grove side, af den medfølgende svamp. Er du det mindste i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os, før du går i gang.

Opbevaring af skind

Når du nu har fået et lækkert produkt af skind, er det ikke altid nok, at pleje det, når det er i brug - det er også en god ide at opbevare det korrekt, når det ikke er i brug.

Direkte sollys er fjende nr. 1 for alle farver - både lyse og mørke. Det gælder sådan set for alle materialer og ikke kun læder. Hæng aldrig din læderjakke eller -taske til opbevaring i direkte sollys; det vil simpelthen ødelægge farven. Har du en lys entré eller lignende, hvor der kommer meget sol ind, så tænk lige over, om det rammer din jakke, taske eller andre læderprodukter.

Har du en sommer- eller vinterjakke, som skal opbevares uden for sæson, så husk at hænge den på en bred bøjle, så den bevarer sin facon. Spidse hjørner fra bøjlen kan lave nogle grimme buler på jakkens skuldre. Jakken skal gerne hænge mørkt og ventileret (læder har brug for at ånde).

Det var så vores store læderpleje guide. Følger du disse små råd til beskyttelse, pleje og opbevaring af dine læder- og skindprodukter, så holder de længere - og de vil være flottere i den tid, du har dem!

Categories: Guides Viden