Freja skind - Siden 1986 - Butik i Silkeborg og Aalborg

Byttefrist: 14 dage fra modtagelse
Længere frist kan aftales vedr. gaver.
Julegaver: Byttefrist d.15 Jan 2024 - Skriv "julegave" i kommentarfeltet v.betaling

Leveringstid : Juletravlhed 
Vi løber så hurtigt vi kan :-)
Forvent 2-5 hverdages leveringstid

Gratis fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

Søg i artikler

rulamsjakker

Rulam: Alt du skal vide om rulam

Du har måske hørt om rulam, rulamsjakker eller måske endda rulamsluffer. Men hvad er rulam egentlig? Hvor kommer det fra? Og hvad er så specielt ved det? Alt dette og meget mere kan du få svar på lige netop her.

Rulam - Et naturprodukt lavet af fåreskind

Rulam er et naturprodukt, der er lavet af lækkert og blødt fåreskind. Søger man på rulam i ordbogen får man følgende definition: “lammeskind med pels på, fx brugt til fremstilling af beklædningsgenstande hvor pelsen vendes indad og virker som isolerende for”. På engelsk hedder rulam nemlig “doubleface”, eftersom det består af to lag. Der er nemlig blødt pels eller uld på den ene side/indersiden og glat, ru skind eller læder på den anden side. På engelsk bliver det også kaldt for “shearlings”, som henviser til et skind, der er delt op med en forside og en bagside.

Rulamskindet kan garves, så man får produktet ligesom, man ønsker. Man kan nemlig eksempelvis få en ru overflade, som er den, der typisk ligner en ruskindsjakke. Man kan også få et mere slidstærkt produkt ved at garve skindet med en mere glat læderoverflade.

Fordele ved rulam

Der er mange gode fordele ved rulam. Før det første er det virkelig blødt og behageligt at have på, eftersom indersiden er den, der består af lækkert og blødt pels eller uld. Samtidig er ydersiden meget slidstærk, hvilket sikrer, at din jakke, frakke, handsker, eller hvad end du måtte have i rulam, har en god og fantastisk holdbarhed. Du er derfor sikret et produkt, der holder i mange år. Derudover er rulam yderst varmeisolerende grundet de to lag. De er altså helt perfekte til den kolde og stride vinter, hvor der er brug for lidt ekstra lag og varme for ikke at blive ædt op af kulden. Rulam har faktisk en helt unik og god evne til at varme på en super behagelig måde. Pelsen indeholder nemlig den naturlige lanolin, som er med til at tilpasse varmen med det samme.

En anden fordel ved rulamsprodukter er, at de er super flotte og elegante ud. Du kan altså både holde varmen samtidig med, at du ser virkelig smart ud. Hvis du er helt vild med flotte rulamsjakker, så har vi selvfølgelig en masse at vælge imellem hos Freja Skind.

Hvilke typer af rulam findes der?

Når man snakker rulam, er det således, at der findes mange forskellige typer af det skønne naturmateriale. Dog er en meget udbredt type af rulam nemlig merino. Merino kommer oprindeligt fra Spanien, og så er det super blødt og let. Faktisk er det den letteste og fineste form for rulam. Samtidig er det også meget varmeisolerende. Grunden til, at det hedder merino er fordi, skindet stammer fra merinolam.

Der er altså mange gode grunde til at vælge både jakker, handsker, sutsko og meget mere, der er lavet af rulam. På denne måde sikrer du at kunne holde varmen i de kolde vintermåneder samtidig med, at du ser smart og moderne ud.

Ofte stillede spørgsmål om rulam

Hvad er rulam?

Rulam er et naturprodukt, der er lavet af lækkert og blødt fåreskind. Det består af to lag med blødt pels eller uld på den ene side og glat, ru skind eller læder på den anden side.

Hvad hedder rulam på engelsk?

På engelsk hedder rulam “doubleface”, eftersom det består af to lag. Det bliver også kaldt for “shearlings”, som henviser til et skind, der er delt op med en forside og en bagside.

Categories: Viden

Related Products