Vi køber skindtasker og jakker - Handelsrejse til Tyrkiet

Posted af: Lasse Thomsen In: Nyheder & Trends On: Kommentér: 0 Hit: 3023

Vi er netop kommet hjem efter en fantastisk handelsrejse til Tyrkiet. Det har for mig været en rigtig stor oplevelse, og første gang jeg sådan rigtig oplever Tyrkiet udenfor turistområderne. I denne blog vil jeg berette om hvordan vi får lavet skindtasker og jakker. Jeg fik lavet tænder ( billigt ) Vi spiste utrolig god mad til næsten igen penge, og så er byen Izmir, hvor vi boede, en by der aldrig sover.

Turen til Tyrkiet min første handelsrejse - Store oplevelser i den fantastiske by Izmir

Sådan får vi lavet vores skindtasker og skindjakker

Denne gang bliver bloggen en personlig fortælling om egne oplevelser, på min første handelsrejse til Tyrkiet. Du vil kunne læse om turen, oplevelserne, tandlægen, fantastisk mad og naturligvis hvordan vi handler skind.
Jeg har været afsted sammen med min svigerfar Fahri, og bedre rejsekammerat kan man næppe få. Svigerfar er Tyrker, og kom til Danmark for mange år siden.
Siden 1986 hvor Freja skind blev etableret i Silkeborg har Fahri gjort turen til Tyrkiet mange gange. Nu er det så min tur til at blive lært op i kunsten at indkøbe skind i Tyrkiet.

Det er en kæmpe fordel at kunne læne sig op af en som kan sproget, og kender til landets skikke. Det kan godt virke noget uoverskueligt at komme til Izmir, en by med ca. 4.1 millioner indbyggere, jeg stoppede med at tælle omkring de 4 millioner :-)

Vores tur startede i Billund, hvorfra vi fløj til Istanbul, og herfra videre til Izmir. Izmir er en helt fantastisk by, hvor jeg for første gang møder det rigtige Tyrkiet, et helt andet Tyrkiet end det man møder, når man er på badeferie, og det har i sandhed været en fantastisk oplevelse.
Jeg kan i øvrigt anbefale at flyve med Turkish airlines, et rigtig dejligt selskab, hvor der ikke alene bliver serveret det bedste og mest velsmagende fly mad, jeg har prøvet, men der er også personlig tv skærm til alle, så der blev lige set et par gode film undervejs.

Vel ankommet til Izmir, skal vi have en taxa til hotellet. Enhver der har prøvet at køre taxa i Tyrkiet, vil nok give mig ret i, at det er hurtigt, billigt og med garanti for et vist adrenalin sus. De kører som om de har stjålet det hele, og det er vist mere jungle en færdselslov der hersker, men vi kom da helskindet frem.
Se billeder nedenunder af "håndfri mobil på Tyrkisk" :-)
Vi indlogerede os på det hotel Fahri plejer at benytte, nemlig ”otel Susuzlu” Der mangler ikke et ”h” i Hotel, på Tyrkisk hedder det ”otel” Et rigtig fint sted med 3 stjerner. Vi fik hvert sit værelse, god størrelse, pænt og rent, tv og minibar, kort sagt alt hvad man behøver, og så var der Tyrkisk morgenmad med i prisen.
Prisen; ja man tror det er løgn, vi kom af med ca. kr. 1200 i alt for to personer på to værelser i en uge, det er godt nok billigt.

Ny-izmir-blog-1.jpg

Skind og tandlægen

Denne rejse handlede ikke kun om, at vi skulle købe skind, jeg skulle også en lille tur til tandlægen, nej det var faktisk en stor tur til tandlægen. Jeg skulle have en krone på en tand, og så blev de gamle sølvplumper skiftet ud med noget pænere plastic. I alt fik jeg lavet 1 krone og 8 plumper. Det blev lavet i tre etaper i løbet af ugen. I Tyrkiet har de virkelig dygtige tandlæger, og her nogle uge efter, at jeg fik lavet det sidste, er alt i skønneste orden, og prisen, ja du har nok gættet det allerede, det er virkelig billigt. Jeg vil sige, at det er stykke under halv pris i forhold til Danmark, og arbejdet er bare i orden. Det får min anbefaling.

Nu skal der handles skindtasker

Vi har netop modtaget de varer vi købte i  Tyrkiet, og måske har du allerede bemærket vores mange opslag med rygsække i nye farver på vore Facebook profil.  Det var en meget speciel oplevelse, og helt anderledes i forhold til hvordan vi bestiller varer hos de danske leverandører. Tyrkerne er utrolig gæstfrie, så vi kommer kun lige ind af døren til leverandørens butik, inden vil bliver budt velkommen med kindkys og store smil.

Vi får en anvist en stol, og så sidder vi eller og snakke om vind, vejr og politik, der er jo snart valg i Tyrkiet, og det er noget der bliver talt om.
Ingen snak uden The.
Næsten omgående efter, at vi er trådt ind i butikken så står der et the bud klar med the til os, aldrig har jeg på en uge drukket så meget the, eller çay som det hedder på Tyrkisk, udtales noget i retning af "tjay" The er virkelig en stor industri i Tyrkiet, buddet der kom med vores the, havde rigtig travlt med at forsyne alle butikkerne med The, de løb nærmest i konstant rutefart.

Et mekka for kvinder - Her er fyldt med tasker :-)

Vi befinder os i et lokale med mange tusinde tasker, nok til at give enhver kvinde åndenød, og nervøse trækninger i tegnebogen, her er virkelig et kæmpe udvalg. Selv da vi havde fyldt 10 kæmpe kasser med tasker, kunne man faktisk ikke se, at de nu manglede i butikken. Denne gang fik vi bla. handlet en hel masse rygsække. Hvis du kender os i forvejen, kender du måske også vores populære rygsæk til dkk 299.- Den har vi suppleret i mange lækre farver, og samtlige er håndplukket af Fahri og jeg.

Hvis ikke allerede du kender vores populære rygsæk kan du se den HER

Vi fik en spændende nyhed med hjem. Rygsækken er vores kendte model, men skindet er perforeret i et et flot mønster, se den HER eller på billedet herunder.
Vi fandt også andre spændende tasker som snart vil komme til salg i webshoppen. Her hos vores leverandør får vi også omsat jeres ønsker til virkelighed. Vi har haft stor efterspørgsel på en stor bæltetaske eller bumbag som de også kaldes. Vi forklarer vores leverandør hvad vi vil have, og da vi så kom til Izmir lå de klar. Salget af vores ny bæltetaske er i fuld gang, du kan se den HER

Det var ikke kun de velkendte modeller vi fik suppleret, som sagt var der også nogle spændende nyheder, specielt en lille brun håndtaske gælder jeg mig til at introducere jer for, den er bare rigtig fin. Hvis du følger med på vore facebook profil, så vil der komme et opslag med den, når jeg snart får den oprettet.

Bazaren - Noget nyt er på vej på Frejaskind.dk

Jeg fandt også inspiration til en helt ny kategori, som er under opsejling på Frejaskind.dk Den nye kategori bliver "Bazaren" Her vil vi handle med alverdens spændende ting, som ikke nødvendigvis er lavet af skind, f.eks. har vi købt en masse børnepunge med hjem, med flotte motiver på, de kommer i den nye kategori til en meget billig pris, og planen er at vi opbygger kategorien med spændende varer, i takt med at vi finder dem hos vores leverandør. Det kan du godt glæde dig til.

Under billedet vil jeg fortælle historien om hvordan vi får lavet vores tasker.

Mænd og tasker - Sådan får vi lavet vores tasker

Nu har i hørt lidt om, hvordan vi køber vores tasker, og  nu skal i så høre hvordan de bliver til. Du har jo nok bemærket at Freja skind sælger ægte skindtasker til langt under markedspris. En af årsagerne hertil, er at de fleste af vores "egne" tasker er syet af skindrester, som vi kan købe billigt. Skindresterne stammer fra f.eks. jakkeproduktion. Når man skærer skind ud til en jakke, vil der altid være et vist spild, men det er så det, at der er så smukt, vi bruger nemlig det skind, der bliver til overs, og derfor udnytter vi også ressourcerne maksimalt. I en tid hvor miljøet er presset, er vi vilde med ideen om, at vores tasker er lavet af naturlige materialer, og så godt som intet går til spilde.

Ud over at intet går til spilde, er en anden sidegevinst, at du kan købe en ægte skindtaske til meget billige priser, se bare udvalget i kategorien med de helt billige tasker HER
Taskerne er som oftest syet af lammeskind.
Inde på systuen må jeg da indrømme, at jeg lige kiggede en ekstra gang da jeg så at syerskerne er mænd. Det er granvoksne mænd der nøjsomt sidder og syr skindtasker. Det foregår typisk således, at man hver i sær syr forskellige dele, og så er der en der syr det hele sammen til sidst til de færdige tasker. Det er et ret imponerende syn. Nedenfor kan du se lidt billeder af hvordan taskerne syes. Jeg husker da jeg i folkeskolen fik kørekort til symaskine, det her er dog på en helt andet niveau, og jeg vil slet ikke kunne følge med, de er virkelig dygtige til deres håndværk.

Der skulle også bestilles skindjakker

På denne tur til Izmir var der megen fokus på tasker, men vi skulle også lige have bestilt nogle herre og damejakker, så vi er klar til efteråret og vinteren igen.
Det er lidt morsomt at stå i 30 graders varme, og forklare hvordan de skal lave et aftageligt varmt vinterfor til en herre skindjakke. Ikke desto mindre lykkedes det til perfektion.

Sådan laver vi skindjakker.

Noget af det første vi gjorde i ugen, var at besøge vores jakkefabrikant. Der bliver taget mål, og vi taler om farver, design, materialer osv.
Vi fik naturligvis drukket mange glas the i processen :-)
Noget af det man måske ikke lige tænker over som forbruger, er de uendelig mange detaljer der skal tages beslutning om. Vi har heldigvis rigtig meget erfaring med dette, så vi ved hvad vi skal være opmærksomme på, for at få det bedste produkt ud i den sidste ende.

Skindjakker til danske mænd

Fordi vi mennesker ikke er ens, afhængig af hvor i verden vi er, får vi designet vores jakker specielt til de danske mænd. Danske mænd er ofte højere end f.eks. mænd fra Tyrkiet. Der kan også være brug for en vis komfort i forhold til, at der skal være plads til veludviklede mavemuskler :-)

Komfort er nøgleordet. Vi har kæmpe succes med vores egne jakke, men vi gør os altså også meget umage for at opnå det bedst mulige resultat.

Vinter-skindjakker kan man det?

Har du nogensinde tænkt over, at udvalgte af skindjakker med vinter for, er stærkt begrænset? Det har vi tænkt os at gøre noget ved.

Freja skind løser den udfordring på en meget simpel måde, hemmeligheden er aftageligt for, du kan lyne i og af efter behov. Foret er lavet som en vest man lige lyner i, det er tyndt og let, så du vil ikke føle noget tab af komfort når den er lynet i. Det geniale er, at du så også har en jakke, som du kan bruge året rundt.

Telefonen ringer - Prototypen på skindjakken er klar

Nu skal det blive spændende, vi er netop blevet ringet op af producenten, han er på vej til vores hotel, hvor vi skal se og prøve prototypen på vores nye skindjakke med aftageligt vinterfor. Det er med stor spænding, at vi skal se jakken, er det noget, der kan bruges eller er det en ommer? Vi blev rigtig glade da vi så resultatet, for hold da op hvor er den bare flot lavet, de kan altså deres kram. Fahri prøver jakken som du kan se på billederne herunder, sammen med lidt billeder fra produktionen. Jeg glæder mig til, at jakken kommer hjem, så skal i nok få nogle gode billeder.

Man lever altså godt og billigt i Izmir

Izmir er på mange måde en fantastisk by. Det er en by der aldrig rigtig sover, og der er altid liv og glade dage på den gode måde. Her er  ikke noget med fuldskab og råbende turister, det hele foregår i god ro og orden, og der er virkelig en fantastisk stemning i byen. I bymidten finder du nærmest en restaurant eller cafe for hver 10 meter du går, så er du glad for mad, er du kommet til det rette sted. Du finder et meget varieret udvalg, og altid til priser så billigt, at man tror det er løgn.

Fahri og jeg spiste virkeligt godt, og noget af det, der er let at finde i Izmir, er cafeer hvor maden laves fra bunden. Det er altså ikke ud af en opvarmet præfabrikeret mad som man ofte får det i Danmark, her får man frisklavet mad af friske råvarer, og som sagt til priser der kan gøre en vendelbo helt varm om hjertet :-) Vi spiste ofte en gang salat, en hovedret, med sodavand til, og en kop kaffe bagefter, det fik vi for det der svarer til ca. 115kr. og det er altså for to mand, og vi var mætte. Jeg er bange for, at turen har kostet et par kg. på badevægten :-)

Jeg håber du har nydt at læse med, og samtidig er blevet lidt klogere på det vi kalder for det "rigtige" Tyrkiet udenfor turistområderne. Hvis du er til storby ferie, så kan jeg i den grad anbefale at planlægge en tur til Izmir, det vil du ikke fortryde.

Tak fordi du læste med :-)

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December